Hakusanamainonta eli SEM tavoittaa asiakkaasi

Hakusanamainonnalla kasvatat yrityksesi myyntiä ja liidimääriä sekä lisäät kustannustehokkaasti liiketoiminnan tuottavuutta. Tavoita asiakkaasi juuri silloin, kun he etsivät tarjontaasi.

hakusanamainonta eli SEM

Hakusanamainonnalla tavoitat asiakkaat juuri silloin kun he etsivät palveluitasi

Hakusanamainonnalla autamme potentiaaliset asiakkaasi löytämään yrityksesi. Tavoitamme kohderyhmäsi juuri oikealla hetkellä eli silloin kun he ovat sinun yrityksen tarjontaa vailla. Tilaa hakusanamainonnan ilmainen auditointi alta.

Tilaamalla hyväksyt tietosuojaselosteen ja uutiskirjetilauksen.
Kiitos tilaamisesta! Olemme sinuun yhteydessä parin arkipäivän kuluessa!
Hups, jotain meni vikaan. Yritä uudelleen!

Hakusanamainonnan pikakäsikirja

Hakusanamainonta eli SEM (Search Engine Marketing) on digitaalisen markkinoinnin ydin, joka muuntaa hakukoneet voimakkaiksi myynnin ja näkyvyyden moottoreiksi. Se on strategia, joka kohdistaa mainoksesi suoraan niille, jotka aktiivisesti etsivät tarjoamiasi palveluita tai tuotteita. Tässä on opas, joka vie sinut hakusanamainonnan sydämeen ja osoittaa, miksi se on investointisi arvoinen.

Miksi hakusanamainonta on välttämätöntä?

 1. Oikea-aikainen näkyvyys: Hakusanamainonta varmistaa, että yrityksesi on näkyvillä juuri oikealla hetkellä eli silloin, kun potentiaaliset asiakkaat etsivät ratkaisuja, jotka vastaavat tarjoamiasi palveluita tai tuotteita,
 2. Täsmällinen kohdentaminen: SEM mahdollistaa mainostesi kohdistamisen tarkasti niiden ihmisten eteen, jotka todennäköisimmin ovat kiinnostuneita tarjoamastasi. Tämä mainonta ei ole pelkästään tehokasta vaan myös todella kustannustehokasta.
 3. Mittavat tulokset: Hakusanamainonnan avulla saat reaaliaikaista tietoa kampanjasi suorituskyvystä. Voimme siis seurata klikkauksia, konversioita ja muita keskeisiä mittareita, jotka auttavat meitä optimoimaan mainontasi maksimaalisen ROI:n saavuttamiseksi.

Kuinka pääset alkuun?

 1. Valitse oikeat avainsanat: Menestyksekäs SEM-kampanja alkaa oikeiden avainsanojen valinnalla. Käytämme työkaluja kuten SEMrush analysoidaksesi potentiaalisten asiakkaidesi hakukäyttäytymistä ja valitaksemme ne avainsanat, jotka parhaiten vastaavat tarjontaasi.
 2. Luo houkuttelevia mainoksia: Kirjoita selkeitä ja vakuuttavia mainostekstejä, jotka korostavat ainutlaatuisia myyntipisteitäsi ja houkuttelevat potentiaaliset asiakkaat sekä käyttäjät klikkaamaan.
 3. Optimoi jatkuvasti: SEM ei ole "teen sen kerran ja unohdan koko homman" -tyyppinen strategia. Jatkuva testaus, seuranta ja optimointi ovat välttämättömiä parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Tavoita liiketoiminnan tavoitteet hakusanamainonnalla

Olipa tavoitteenasi sitten liikenteen lisääminen verkkosivullesi, myynnin kasvattaminen tai bränditietoisuuden parantaminen, hakusanamainonta tarjoaa joustavan ja kustannustehokkaan tavan saavuttaa nämä tavoitteet. SEM voi olla yksi tehokkaimmista työkaluistasi digitaalisessa markkinointikokonaisuudessasi, kun sitoudut aktiiviseen ylläpitoon ja optimointiin.

Aloita hakusanamainonta tänään

Älä anna kilpailijoidesi ottaa etumatkaa. Aloita hakusanamainonta jo tänään ja näe, kuinka se voi muuttaa yrityksesi digitaalista liiketoimintaa oikealle ja ylöspäin. Ota yhteyttä ja varaa maksuton kartoitus, jotta voimme auttaa sinua saavuttamaan liiketoimintasi tavoitteet hakusanamainonnan avulla.

Valmis aloittamaan matkasi hakusanamainonnan maailmaan? Ota yhteyttä nyt ja tee hakukoneista voimakas liittolaisesi digitaalisessa markkinoinnissa.

Mitä hakusanamainonta sisältää?

Kokonaisvaltainen hakusanamainonta avaimet käteen -periaattella

Hoidamme sinun puolestasi kaiken hakusanamainontaan liittyvän, konversioseurannasta aina mainostekstien kirjoittamiseen. Me tuotamme tulokset, kun sinä keskityt liiketoimintaan.

Oma yhteyshenkilö

Sinulle nimetään oma yhteyshenkilö, jonka kanssa voit olla suoraan yhteydessä. Näin kommunikointi sujuu helposti, eikä sinun tarvitse murehtia, että tieto ei kulje. Pysyt ajan tasalla mainonnan etenemisestä ja voit nopeasti ilmoittaa muutoksista suoraan, ilman että viesti kulkee useamman ihmisen kautta.

Kampanjan luominen

Me luomme yrityksesi mainostilille aina räätälöidyt kampanjat. Jos olet tehnyt hakusanamainontaa aikaisemmin, käytämme hyödyksi jo aikaisemin kertynyttä dataa varmistaaksemme sen, että siirtyminen uuteen järjestelmään tapahtuu sujuvasti ja ilman mitään ongelmia.

Jatkuva optimointi

Pidämme yrityksen hakusanamainonnan aina ajan tasalla ja huolehdimme mainostilin ylläpidosta kokonaisvaltaisesti. Me hoidamme myös jatkuvan optimoinnin ja kaiken muun tarvittavan, joten sinä voit keskittyä siihen yrityksesi liiketoiminnassa, missä sinä olet parhaimmillasi.

Konversioseuranta

Asennamme heti kampanjan alussa hakusanamainonnan konversioseurannan. Tämän avulla pystymme näkemään tarkasti, mistä eri kanavista yhteydenotot tai ostot tulevat. Olitpa sitten palvelualan yritys tai verkkokauppa, ilman tätä seurantaa Google-mainonta olisi kuin arvailua.

Konversio-optimointi

Tarkastamme yrityksen verkkosivut, sillä ne ovat avainasemassa hakusanamainonnan tehoon. Teemme tarvittavia muutoksia, jotka voivat selvästi parantaa mainonnan tuloksia. Konversio-optimoinnilla varmistamme sen, että mainontasi saavuttaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn.

Seuranta ja raportointi

Annamme sinulle joka kuukausi täysin avoimen raportin siitä, miten hakusanamainonta on edennyt. Voit itse valita haluatko raportin kirjallisena, videomuodossa vai mieluummin keskustella siitä etäpalaverissa livenä. Sinulle ei jää kysymystäkään siitä onko mainonta kannattavaa vai ei.

Mistä tiedän onko hakusanamainonta yritykselleni sopivaa?

Hakusanamainonta  on täydellinen vaihtoehto yritykselle, joka haluaa kasvattaa verkkokauppansa myyntiä, saada enemmän tarjouspyyntöjä, liidejä tai yhteydenottoja, parantaa brändinäkyvyyttä tai lisätä verkkosivujensa kävijämäärää.

Kasvata verkkonäkyvyyttä hakusanamainonnalla

Hakusanamainonta on loistava keino lisätä verkkosivusi kävijämääriä. Kun saat enemmän ihmisiä vierailemaan sivustollasi, lisäät samalla tietoisuutta yrityksestäsi, palveluistasi ja tuotteistasi. Hakusanamainonnalla voit houkutella uusia potentiaalisia asiakkaita ja pitää yhteyttä jo olemassa oleviin asiakkaisiin.

Hakusanamainonta tuottaa yrityksellesi liidejä ja lisää myyntiä

Olitpa sitten lisäämässä liidien määrää tai kasvattamassa verkkokaupan myyntiä, hakusanamainonta on tehokas keino myynnin ja uusasiakashankinnassa. Voimme esitellä tuotteesi suoraan niille, jotka etsivät niitä, tai saada potentiaaliset asiakkaat jättämään liidin suoraan mainoksen kautta – nopeasti ja vaivattomasti.

Yrityksen verkkonäkyvyyden ja tunnettuuden parantaminen

Yrityksen brändin rakentaminen ja sen tunnetuksi tekeminen vaativat huolellista suunnittelua, asiantuntemusta, paljon työtä ja kallisarvoista aikaa. Hakusanamainonta on tässä meidän apuna. Se tarjoaa tehokkaita keinoja yrityksen tunnettuuden ja brändinäkyvyyden kasvattamiseen erittäin kustannustehokkaalla tavalla.

Hakusanamainonta sopii eri toimialojen yrityksille ja organisaatioille

Hakusanamainonta sopii laajalle joukolle yrityksiä ja organisaatioita eri toimialoilta, olitpa sitten suoraan kuluttajille myyvä B2C-yritys tai B2B-sektorilla toimiva yritys. Tässä muutamia esimerkkejä, jotka hyötyvät erityisesti hakusanamainonnasta:

 • Verkkokaupat: Tehokas tapa lisätä myyntiä ja houkutella uusia asiakkaita sivustolle.
 • Paikalliset yritykset: Ravintolat, kaupat ja palveluntarjoajat voivat tavoittaa paikallisia asiakkaita hakukoneen kautta.
 • B2B-yritykset: Google-mainonta auttaa tavoittamaan yritysasiakkaita, olipa kyseessä sitten hakumainonta tai brändin tunnettuuden kasvattaminen.
 • Matkailu- ja majoituspalvelut: Hotellit, matkatoimistot ja muut alalla toimivat yritykset voivat houkutella asiakkaita näkyvyydellään Googlessa.
 • Ohjelmistoyritykset ja teknologiapalvelut: Tavoita asiakkaat, jotka etsivät erityisiä teknologiaratkaisuja tai ohjelmistoja.
 • Koulutuslaitokset: Korkeakoulut, kielikoulut ja muut oppilaitokset voivat käyttää Google-mainontaa houkutellakseen uusia opiskelijoita.
 • Terveydenhuoltopalvelut: Lääkärit, hammaslääkärit ja sairaalat voivat kohdentaa mainoksiaan niille, jotka etsivät terveyspalveluita.

Hakusanamainonta mahdollistaa tarkan kohdentamisen, olipa kyseessä sitten erikoistuotteita tarjoava verkkokauppa tai paikallisia palveluita tarjoava yritys. Voimme suunnata mainokset juuri niille ihmisille, jotka etsivät tarjoamaasi tuotetta tai palvelua, parantaen näin mahdollisuuksiasi kasvattaa liiketoimintaasi.

Hakusanamainonnan prosessi suunnittelusta toteutukseen

Hakusanamainonnan suunnittelu ja toteutus tehdään aina huolellisesti, jotta saavutetaan parhaat mahdolliset tulokset. Tavoitteenamme on tehdä yrityksestänne näkyvämpi kilpailijoiden joukossa ja varmistaa, että mainonta tukee yrityksesi kasvua.

1. Suunnittelu

Teemme selkeän suunnitelman siitä, miten hakusanamainonta toteutetaan.

2. Toteutus

Rakennamme mainonnan perustan juuri tehdyn suunnitelman mukaan.

3. Optimointi

Teemme parannuksia kerätyn datan avulla ja saavutamme parhaat mahdolliset tulokset.

4. Raportointi

Kerromme säännöllisesti saavutetuista tuloksista ja niiden kehityksestä.

Mitä hakusanamainonta maksaa?

Hakusanamainonnan hinta yhteistyössä meidän kanssamme

Maksat Googlelle mainosbudjetin ja meille erillisen palvelumaksun. Palvelumme kattaa esimerkiksi suunnittelun, materiaalien tuottamisen, mainostekstien kirjoittamisen, kampanjoiden luomisen, A/B testauksen, optimoinnin ja tulosten raportoinnin.

Hakusanamainonnan hinnan määrittäminen

Hakusanamainonnan hinnoittelu vaihtelee toimialan ja mainospaikkojen kilpailun mukaan. Esimerkiksi Google-haussa maksat per klikkaus (CPC, Cost Per Click), eli ainoastaan silloin, kun joku klikkaa mainostasi.

Palvelumaksu ja mainosbudjetti

Hyvin suunniteltu ja toteutettu kampanja parantaa hakusanamainonnan tehokkuutta, mikä tekee meidän palkkaamisesta kannattavaa. On tärkeää, että työn ja mediabudjetin suhde on tasapainossa.

Palvelun ja kuukausihinnan sisältö

Palveluidemme hinnat alkavat 250€/kk (+ alv 24%). Tähän hintaan sisältyvät kampanjoiden jatkuva optimointi ja kehittäminen, seuranta, kuukausittaiset raportit sekä sovittu määrä aktiivisia ja uusia kampanjoita.

Hakusanamainonta alkaen
(alv 0%)
250€/kk
Suunnittelu
Seuranta
Toteutus
Optimointi
Ylläpito
Raportointi
Aloita Google-mainonta

Usein kysytyt kysymykset hakusanamainonnasta

Alla listattuna muutamia kysymyksiä, joita meiltä on kysytty Google-mainontaan liittyen. Ota meihin rohkeasti yhteyttä, mikäli et löytänyt vastausta kysymykseesi.

Hakusanamainoksissa maksat Googlelle joka kerta, kun joku klikkaa mainosta. Suomessa klikkauksen keskihinta on noin 0,95 euroa, mutta hinnat voivat vaihdella paljon eri alojen välillä. Myös yritysten välisessä (B2B) ja kuluttajille suunnatussa (B2C) mainonnassa hinnat voivat olla erilaiset.

Google Ads -palvelun aloittaminen on ilmaista, mutta itse mainostaminen maksaa. Tarkemmin sanottuna mainosten näkyminen ei maksa mitään, mutta maksat jokaisesta mainoksesi saamasta klikkauksesta.

Tämän lisäksi veloitamme kuukausittaisen palvelumaksun, joka suhteutetaan mainoskampanjan laajuuteen ja mainosbudjetin suuruuteen. Palvelumaksu on alkaen 250€/kk (alv 0%).

Hakusanamainokset saattavat ilmestyä ennen tai jälkeen hakutuloksia, kun etsit Googlesta. Niitä voi myös näkyä samalla tavalla Google Playssa, Shopping-välilehdellä ja Google Mapsissa – sekä Mapsin sovelluksessa.

Hakusanamainonta tarkoittaa sitä, kun mainostat tuotteitasi tai palveluitasi Googlen hakutuloksissa käyttämällä tiettyjä hakusanoja. Mainoksesi ilmestyvät juuri silloin, kun asiakkaasi etsivät tietoa tarjoamastasi. Eli et tuputa tuotteitasi, vaan olet siellä, missä asiakkaasi sinua kaipaavat.

Google Ads -hakusanamainonta on hyvä valinta kaikille yrityksille, jotka haluavat kasvattaa myyntiään, riippumatta alasta. B2C-yrityksille se yleensä tarkoittaa suoraan lisää myyntiä, kun taas B2B-yritykset voivat odottaa saavansa enemmän laadukkaita yhteydenottoja eli liidejä.

Google Ads -mainonnalla yrityksesi voi tulla näkyväksi myös edullisilla mainoskuluilla. Google Adsissa on erilaisia tapoja näkyä. Esimerkiksi hakusanamainokset menevät ohi niistä orgaanisista tuloksista, jotka normaalisti tulevat esiin Google-hakukoneen omasta ehdotuksesta.

Jäikö vielä kysymyksiä?

Vastaamme mieluusti kaikkiin sinua askaruttaviin kysymyksiin.

Ota yhteyttä

Ole meihin yhteydessä, niin laadimme kattavan tarjouksen juuri sinun yrityksesi tarpeisiin räätälöidystä ratkaisusta.

Lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteen ja uutiskirjeen tilauksen.
Kiitos lähetyksestä!
Olemme sinuun yhteydessä parin arkipäivän kuluessa!
Hups! Jotain meni vikaan lomaketta lähettäessä. Yritä uudelleen!
Projekti jo mielessä?
Luodaan se yhdessä