Ilmaiset kotisivut yritykselle - miksi ja miten?

Verkkopalvelut
~
6
min lukemisaika
Kirjoittanut
Aleksi Huusko
Julkaistu
4.5.2024
Päivitetty
18.4.2024
Faktat
http://www.alecom.fi/blogi/ilmaiset-kotisivut-yritykselle
Ilmaiset kotisivut yritykselle - miksi ja miten?
Sisällysluettelo
Example H2
Example H3
Example H4
Example H5
Example H6

Uuden yrityksen ensimmäisistä haasteita on kysymys siitä kuinka se esittelee itsensä potentiaalisille asiakkailleen. Verkkonäkyvyyden merkitys on tässä yhteydessä korvaamaton.

Yrityksen kotisivut ovat usein ensimmäinen kosketuspiste yrityksen ja asiakkaan välillä. Monille aloitteleville yrityksille budjetti kuitenkin asettaa rajoituksia, ja ilmaiset kotisivut tuntuvat houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Tämä vaihtoehto tarjoaa välitöntä säästöä, mutta se ei välttämättä palvele yrityksen pitkän aikavälin tavoitteita tai edistä brändin rakentamista tehokkaasti.

Nykypäivänä yrityksen brändi ja digitaalinen läsnäolo vaativat huolellista suunnittelua ja strategiaa, jotka ylittävät ilmaisten alustojen tarjoamat perusominaisuudet.

Tässä artikkelissa syvennymme siihen, miksi ilmaiset kotisivut eivät usein ole se paras ratkaisuja yrityksen pitkän aikavälin menestyksen kannalta.

Lisäksi esittelemme, kuinka myös meidän hyödyntämä Webflow tarjoaa kustannustehokkaan ja samalla ammattimaisen vaihtoehdon, joka ei ainoastaan vastaa nykyisiä tarpeitasi, vaan myös mukautuu ja kasvaa yrityksesi mukana.

Ilmaisten kotisivujen haasteet

Yrityksen ilmaisten kotisivujen edut ovat sanomattakin selviä. Näiden etujen lisäksi on tärkeä ymmärtää myös niihn liittyvät haasteet, joita on esimerkiksi:

 • Ammattimaisuuden puute
 • Mainosten tuomat haitat
 • Rajoitetut ominaisuudet
 • Verkkotunnuksen rajoitukset
 • Sidonnaisuus palveluntarjoajaan

Nämä tekijät vaikuttavat yrityksen kykyyn kasvaa, kehittyä ja menestyä pitkällä tähtäimellä.

Ammattimaisuuden puute

Ilmaiset kotisivut antavat varmasti ensivaikutelman, joka ei vastaa yrityksen todellista laatua tai arvoja. Usein nämä sivustot tarjoavat vain rajoitetun määrän ulkoasuvaihtoehtoja, mikä voi johtaa siihen, että yrityksen sivusto näyttää samalta kuin monet muut markkinoilla.

Itse olen havahtunut asiaan, kun olen etsinyt esimerkiksi “putkimies lähellä” -avainsanalla lähelläni olevia paikallisia LVI-yrityksiä.

Lähes jokainen on rakennettu hyödyntäen samaa verkkosivupohjaa ja yleisin niistä on Fonectan tarjoama kotisivukone. Olen hämmästynyt kuinka moni on tehnyt tietoisen valinnan siitä, että haluaa näyttää samalta kuin kaikki kilpailevat yritykset.

Tämä puute yksilöllisyydessä ja ammattimaisuudessa heikentää yrityksen brändin kuvaa asiakkaiden silmissä.

Mainosten haitat

Ilmaispalvelut rahoitetaan usein mainosten avulla, mikä tarkoittaa sitä, että yrityksen sivustolla saattaa näkyä ulkopuolisten yritysten mainoksia.

Tämä ei ainoastaan häiritse käyttäjäkokemusta vaan voi myös ohjata potentiaaliset asiakkaat pois sivustoltasi. Lisäksi on olemassa riski, että kilpailijoiden mainokset voivat ilmestyä kotisivuille.

Rajoitetut ominaisuudet

Ilmaiset alustat tarjoavat yleensä vain perustason toiminnallisuudet, mikä voi olla esteenä yrityksen pitkäaikaiselle kasvulle ja kehitykselle.

Räätälöinnin puute, edistyneiden ominaisuuksien saatavuuden rajallisuus ja integraatioiden puuttuminen voivat rajoittaa yrityksen kykyä tarjota ainutlaatuisia ja mieleenpainuvia käyttäjäkokemuksia.

Verkkotunnuksen rajoitukset

Monet ilmaiset kotisivupalvelut pakottavat käyttämään aliverkkotunnuksia, jotka eivät vain vähennä brändisi ammattimaisuutta, vaan voivat myös haitata hakukoneoptimointi (SEO) -toimenpiteitäsi.

Myöhemmin esittelemäni verkkosivualusta Webflow myös mahdollistaa tämän. Sen avulla voit perustaa yrityksen kotisivut ilmaiseksi esimerkiksi verkkotunnuksen [yrityksen-nimi-tähän].webflow.io alle.

Yrityksen oman ja yksilöllisen verkkotunnuksen puute voi kuitenkin vaikeuttaa brändisi tunnettuutta, tunnistettavuutta ja muistettavuutta.

Sidonnaisuus palveluntarjoajaan

Kun yritys päättää käyttää ilmaista kotisivupalvelua, se on usein sidottu tietyn palveluntarjoajan ekosysteemiin. Tämä rajoittaa mahdollisuuksia siirtyä toiselle alustalle tulevaisuudessa ilman merkittäviä haasteita, kuten sisällön uudelleenmuotoilua tai jopa menettämistä.

Palveluntarjoajan muutokset palvelussa, kuten hinnoittelussa tai ominaisuuksissa, voi pakottaa yrityksen tekemään kompromisseja tai kohtaamaan odottamattomia kustannuksia.

Näistä syistä ilmaiset kotisivut eivät usein ole se paras ratkaisu yrityksille, jotka pyrkivät rakentamaan vahvan ja ammattimaisen verkkoläsnäolon.

Seuraavassa osiossa tarkastelemme, miten meillä käytössä oleva Webflow-alusta tarjoaa kustannustehokkaan ja monipuolisen vaihtoehdon, joka vastaa varmasti yritysten tarpeita paremmin kuin ilmaiset kotisivuratkaisut.

{{blogpost-quote}}

Webflow kotisivujen rakennusalustana

Webflow on noussut suosituksi vaihtoehdoksi yrityksille, jotka etsivät joustavaa, kustannustehokasta ja ammattimaista tapaa rakentaa kotisivuja.

Sen tarjoama yhdistelmä suunnittelun vapaudesta, käyttäjäystävällisyydestä ja edistyksellisiä toiminnallisuuksista tekee siitä ihanteellisen valinnan yrityksille, jotka haluavat erottua verkossa omalla toimialalla.

Tässä osiossa käsittelemme kysymystä miksi Webflow on erinomainen valinta yrityksen kotisivujen rakennusalustaksi.

Visuaalinen suunnittelu ja räätälöinti

Webflow-alustan intuitiivinen editori-tila mahdollistaa visuaalisesti vaikuttavien kotisivujen suunnittelun ilman lähdekoodin koodaamista.

Tämä antaa meille täydet räätälöintimahdollisuudet ja mahdollistaa yksilöllisten sekä brändiä tukevien verkkosivujen luomisen. Suunnittelijat ja markkinoijat voivat työskennellä saumattomasti yhdessä luodakseen upeita käyttäjäkokemuksia, jotka vangitsevat ja pitävät käyttäjien kiinnostuksen nettisivuilla.

Responsiivisuus ja SEO

Webflow tukee responsiivisten sivustojen rakentamista, jotka mukautuvat saumattomasti eri laitteiden ja näyttökokojen mukaan.

Tämä ei ainoastaan paranna käyttäjäkokemusta vaan on myös kriittinen tekijä hakukoneoptimoinnissa eli lyhyesti SEO:ssa.

Webflow-alustan natiivit SEO-työkalut kattavat kaiken, mikä antaa meille verkkosivujem tekijöille mahdollisuuden hallita metatietoja, otsikoita, alt-tekstejä ja paljon muuta, mikä auttaa parantamaan sivuston näkyvyyttä eri hakukoneissa.

Kehittäjäystävällisyys

Vaikka Webflow on suunniteltu visuaalisesti keskeiseksi työkaluksi, se ei jätä kovia koodareita ja kehittäjiä kylmäksi. Sen tarjoamat edistyneet toiminnallisuudet, kuten omien HTML/CSS/JavaScript-lisäykset ja API-integraatiot.

Tämä mahdollistaa syvemmän mukauttamisen ja toiminnallisuuden laajentamisen, mikä tekee Webflow-alustasta joustavan vaihtoehdon jatkuvasti kasvavien verkkosivujen tekemisessä.

Yhteisö ja tuki

Webflow-alustan aktiivinen yhteisö ja sen laajat tukiresurssit, mukaan lukien oppaat, webinaarit, akatemia ja foorumit, tarjoavat arvokasta tietoa sekä tukea, niin aloittelijoille, kuin kokeneemmille käyttäjille.

Yhteisön tuki ja jatkuvasti päivittyvät resurssit varmistavat, että käyttäjät voivat hyödyntää alustaa tehokkaasti ja pysyä ajan tasalla parhaista käytännöistä.

Hinnoittelu ja kustannustehokkuus

Webflow -alustan joustava hinnoittelurakenne tarjoaa vaihtoehtoja eri tarpeisiin ja budjetteihin. Tähän kuuluu mukaan ilmainen versio, joka sopii perustason projektien prototyyppeihin ja suunnitteluun.

Kun yritys kasvaa, se voi siirtyä edistyneempiin suunnitelmiin, jotka tukevat laajempia toiminnallisuuksia ja suurempaa kävijämääriä, tarjoten samalla kustannustehokkaan tavan ylläpitää ja laajentaa digitaalista läsnäoloa.

Yhteenveto

Webflow tarjoaa dynaamisen ja käyttäjäystävällisen alustan yrityksille, jotka haluavat rakentaa ammattimaisia, räätälöityjä kotisivuja ilman perinteisen web-kehityksen vaatimaa teknistä monimutkaisuutta.

Sen tarjoama yhdistelmä suunnitteluvapautta, responsiivisuutta, SEO-yhteensopivuutta ja kehittäjäystävällisiä ominaisuuksia tekevät siitä ihanteellisen valinnan yrityksille, jotka tähtäävät erottua omassa digitaalisessa maisemassaan.

Webflow on näin ollen varteenotettava vaihtoehto yrityksille, jotka haluavat investoida pitkäaikaiseen menestykseen ja brändin kehitykseen monipuolisella digitaalisella alustalla.

Webflow -alustan käyttöönotto

Webflow -alustan valitseminen yrityksesi kotisivujen rakennusalustaksi on ensimmäinen askel kohti dynaamista ja mukautettavaa verkkoympäristöä.

Tässä osiossa käymme läpi keskeisiä vaiheita ja vinkkejä, jotka auttavat sinua hyödyntämään Webflow-alustaa tehokkaasti kotisivujesi suunnittelussa ja toteutuksessa.

Alusta suunnitteluun

 1. Tunne brändisi: Ennen kuin aloitat sivuston rakentamisen, on tärkeää ymmärtää yrityksesi brändi-identiteetti eli värit, fontit, tyylit ja viestintälinja. Tämä auttaa varmistamaan, että kotisivut heijastavat yrityksesi persoonallisuutta ja arvoja.
 2. Määrittele tavoitteet: Selkeä näkemys siitä, mitä haluat saavuttaa kotisivuillasi, auttaa ohjaamaan suunnitteluprosessia. Haluatko esitellä tuotteita, kerätä yhteystietoja, tarjota asiakastukea vai kasvattaa brändin tunnettuutta? Tavoitteesi vaikuttavat sivustosi rakenteeseen ja sisältöön.

Rakenna kotisivut Webflow:lla

 1. Tutustu Webflow -alustan käyttöliittymään: Käytä aikaa Webflow:n käyttöliittymän tutkimiseen. Hyödynnä Webflow University -oppaita ja videoita, jotka tarjoavat kattavan johdatuksen alustan ominaisuuksiin.
 2. Valitse valmis pohja tai aloita alusta: Webflow tarjoaa laajan valikoiman valmiita malleja, jotka on suunniteltu eri toimialoille ja niiden tarpeisiin. Voit myös aloittaa tyhjästä ja rakentaa sivustosi täysin alusta, mikä tarjoaa täydellisen mukauttamisvapauden.
 3. Hyödynnä monipuolista Editoria: Rakenna sivustosi visuaalisesti käyttämällä Webflow -alustan vedä ja pudota -toimintoa. Voit lisätä, järjestellä ja muokata elementtejä visuaalisesti ilman koodausta.
 4. Testaa responsiivisuutta: Hyödynnä Webflow-alustan responsiivisuustyökaluja varmistaaksesi, että sivustosi näyttää hyvältä ja toimii moitteettomasti kaikilla laitteilla ja näyttökooilla.
 5. SEO-asetukset: Hyödynnä Webflow-alustan tarjoamia SEO-työkaluja parantaaksesi sivustosi löydettävyyttä hakukoneissa. Aseta metatiedot, otsikot ja kuvien alt-tekstit huolellisesti.

Julkaisu ja ylläpito

 1. Julkaise sivustosi: Kun olet tyytyväinen sivustosi suunnitteluun ja toiminnallisuuteen, on aika julkaista se. Webflow tarjoaa useita isännöinti eli hostaus-vaihtoehtoja, jotka takaavat sivuston suorituskyvyn ja turvallisuuden.
 2. Analysoi ja optimoi: Hyödynnä analytiikkatyökaluja, kuten tehokasta Google Analytics -työkalua, seurataksesi sivustosi suorituskykyä ja kävijöiden käyttäytymistä. Tämä tieto auttaa sinua tunnistamaan mahdollisuuksia sivustosi parantamiseen ja optimointiin.

Hyödynnä yhteisö ja tuki

Webflow-alustan vahva ja aktiivinen yhteisö sekä kattavat tukiresurssit ovat arvokkaita lähteitä, kun opettelet alustan käyttöä ja pyrit kasvattamaan sivustoasi.

Osallistu eri foorumeihin, katso opetusvideoita ja käytä hyväksesi asiakastukea, kun kohtaat haasteita. Yksi hyvä lähde siihen on Webflow:n oma akatemia.

Webflow-alustan käyttöönotto on jännittävä askel yrityksesi digitaalisen läsnäolon kehittämisessä. Mukautettavuuden, käyttäjäystävällisyyden ja laajan tukiverkoston ansiosta Webflow tarjoaa tehokkaat työkalut ainutlaatuisen sekä ammattimaisen sivuston luomiseen, joka palvelee yrityksesi tavoitteita ja kasvaa sen mukana.

Yhteenveto

Webflow erottuu vahvana ja joustavana alustana, joka tarjoaa yrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden rakentaa ammattimaisia, täysin mukautettuja kotisivuja.

Sen käyttäjäystävällinen Designer ja Editori -tila, responsiiviset suunnittelutyökalut ja SEO-ystävälliset ominaisuudet tekevät siitä ihanteellisen valinnan yrityksille, jotka tähtäävät vahvan digitaalisen läsnäolon rakentamiseen.

Toisin kuin monet ilmaiset kotisivupalvelut, Webflow tarjoaa laajat mukauttamismahdollisuudet ilman mainosten häiriöitä, mikä mahdollistaa yrityksen brändin vahvistamisen ja erottumisen kilpailijoista.

Webflow-alustan edut eivät rajoitu pelkästään sen suunnitteluominaisuuksiin. Alusta on suunniteltu kasvamaan yrityksesi tarpeiden mukaan, tarjoten kehittäjäystävällisiä ominaisuuksia ja mahdollisuuden integroida erilaisia sovelluksia ja palveluita, jotka tehostavat sivustosi toiminnallisuutta.

Lisäksi Webflow-alustan vankka isännöinti ja tietoturvallisuus takaavat, että sivustosi on nopea ja luotettava. Nämä ovat kriittisiä tekijöitä nykypäivän internetissä.

Ilmaiset kotisivupalvelut saattavat tuntua houkuttelevilta lyhyen aikavälin säästöjen vuoksi, mutta ne eivät useinkaan tarjoa tarvittavaa perustaa pitkäaikaiselle menestykselle ja brändin kehitykselle.

Rajoitetut suunnittelu- ja mukauttamismahdollisuudet, pakolliset mainokset ja huono hakukonenäkyvyys ovat vain muutamia syitä, miksi ilmaisalustat eivät ole ihanteellinen ratkaisu vakavasti otettaville yrityksille.

Investoimalla Webflow-alustan kaltaiseen alustaan, yritykset voivat hyödyntää sen tarjoamaa joustavuutta, mukautettavuutta ja kasvumahdollisuuksia, jotka ovat elintärkeitä digitaalisen identiteetin rakentamisessa ja ylläpitämisessä.

Tämä ei ainoastaan paranna yrityksesi näkyvyyttä ja käyttäjäkokemusta, vaan myös tukee sen pitkän aikavälin tavoitteita, kuten liiketoiminnan kasvua, brändin vahvistamista ja asiakassuhteiden syventämistä.

Webflow tarjoaa kattavan ratkaisun, joka vastaa modernin yrityksen tarpeita digitaalisessa ympäristössä, tehden siitä paremman vaihtoehdon kuin ilmaiset kotisivupalvelut yrityksesi pitkän aikavälin menestyksen ja brändin kannalta.

Projekti jo mielessä?
Luodaan se yhdessä
http://www.alecom.fi/blogi/ilmaiset-kotisivut-yritykselle
Aleksi Huusko on verkkosivujen tekijä, graafinen suunnittelija, hakukoneoptimointi ja digimarkkinoinnin asiantuntija, jolla on yli 10 vuoden kokemus alalta.
Tilaa ilmainen uutiskirje
Tilaamalla hyväksyt tietosuojaselosteen.
Kiitos uutiskirjeen tilauksesta!
Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen!
Projekti jo mielessä?
Luodaan se yhdessä