Miksi WordPress kotisivut yritykselle ei ole paras valinta?

Verkkopalvelut
~
4
min lukemisaika
Kirjoittanut
Aleksi Huusko
Julkaistu
4.5.2024
Päivitetty
24.1.2024
Faktat
https://www.alecom.fi/blogi/miksi-wordpress-kotisivut-yritykselle-ei-ole-paras-valinta
Miksi WordPress kotisivut yritykselle ei ole paras valinta?
Sisällysluettelo
Example H2
Example H3
Example H4
Example H5
Example H6
Yrityksen verkkosivujen tulee olla ammattimaiset. Tämä tarkoittaa sitä, että niiden on oltava nopeat, helppokäyttöiset ja myynnillisesti tehokkaat.

Monet valitsevat WordPressin kotisivut yritykselle sen edullisuuden ja helpon saatavuuden vuoksi. Vaikka WordPressilla on joitakin etuja, se ei aina ole kuitenkaan paras mahdollinen vaihtoehto yrityksille.

Tässä artikkelissa käsitelemme syitä, miksi WordPress ei ole paras valinta yrityksen verkkosivuston rakentamiseen.

WordPressin haitat

Turvallisuusongelmat

WordPress on yleisin CMS (Content Management System) verkkosivujen luomiseen, mutta sen suosion vuoksi se on myös altis hakkeroinnille. Verkkorikolliset hyödyntävät usein WordPressin turvallisuusongelmia saadakseen pääsyn yrityksen tietoihin.

WordPress julkaisee säännöllisesti päivityksiä, jotka korjaavat yleensä näitä ongelmia. Päivitysten suorittamatta jättäminen johtaa kuitenkin haavoittuvuuksiin, jotka voivat aiheuttaa haittaa yrityksen maineelle. Sivuston omistajana sinun tulee olla siis ajantasalla niiden turvallisuudesta.

Yhteensopivuusongelmat

WordPressin laajennettavuus on sen suurin vahvuus, mutta se voi myös aiheuttaa yhteensopivuusongelmia. Jos käytössäsi on useita eri ulkoisia laajennuksia, päivitykset voivat aiheuttaa ristiriitoja, mikä vaikuttaa sivuston toimivuuteen. Tämä johtaa yleensä verkkosivuston kaatumiseen, mikä taas vahingoittaa yrityksen mainetta.

Ylläpitokustannukset

Yksi tärkeä syy miksi WordPress ei ole aina paras valinta yrityksen verkkosivustolle, on sen ylläpitokustannukset. Vaikka WordPressin käyttö voi aluksi vaikuttaa edulliselta vaihtoehdolta, sen ylläpitokustannukset voivat nousta merkittäviksi.

Yrityksen tulee ottaa huomioon useita eri kustannuksia, kuten hosting-palvelun kustannukset, teemojen ja lisäosien kustannukset, sekä kehittäjän palkkakustannukset, jos halutaan muokata WordPressiä yrityksen tarpeiden mukaiseksi myös jatkossa.

Lisäksi WordPress-sivustojen ylläpito voi vaatia paljon aikaa ja tietoteknistä osaamista. Yrityksen tulee päivittää WordPress-sivustoa säännöllisesti ja pitää huolta sen turvallisuudesta. Jos yrityksellä ei ole riittävää osaamista tai aikaa tähän, se voi joutua maksamaan ulkopuoliselle kehittäjälle korkeita kustannuksia näiden tehtävien hoitamisesta.

Verkkosivuston vaikutus yrityksen maineeseen

Yrityksen verkkosivusto on sen digitaalinen käyntikortti. Se on tärkeä osa yrityksen brändiä ja mainetta. WordPressin käyttö voi vaikuttaa negatiivisesti yrityksen maineeseen, jos käytetään yleisiä ilmaisia mallipohjia. Monesti näkee WordPress sivustoja, jotka ovat lähes identtisiä.

Tämä tekee yrityksen verkkosivustosta yleisen ja tylsän. Sen sijaan ammattitaitoinen verkkosivusto, joka on suunniteltu yrityksen brändiä ja tavoitteita ajatellen, antaa yritykselle merkittävän kilpailuedun.

{{blogpost-quote}}

Yrityksen tavoitteiden saavuttaminen

Jokaisella yrityksellä on erilaiset tavoitteet verkkosivustonsa suhteen. WordPressin käyttö voi rajoittaa näitä tavoitteita. Yrityksen verkkosivusto voi olla räätälöity tarpeiden mukaan, jos käytetään muita vaihtoehtoja kuin WordPress.

Esimerkiksi verkkokaupan luominen on yleisesti helpompaa ja tehokkaampaa, kun käytössä on verkkoalusta, joka on suunniteltu juuri tähän tarkoitukseen.

Yksilöllinen brändi on myös tärkeä osa yrityksen menestystä. WordPressin käyttö voi rajoittaa yrityksen mahdollisuuksia luoda yksilöllinen brändäys sivustolle, sillä valmiit mallipohjat eivät mahdollista sivuston muokkausta brändin näköiseksi.

WordPressin kilpailijat

Onneksi WordPressin käyttö ei ole ainoa vaihtoehto yrityksen verkkosivuston luomiseen. Monet kilpailijat tarjoavat vaihtoehtoisia ratkaisuja, jotka on yleensä parempia monen yrityksen tarpeisiin.

Esimerkkejä näistä kilpailijoista ovat esimerkiksi Webflow, Wix ja Squarespace:

Webflow

Webflow on verkkosivustojen rakentamisen alusta, joka on suunniteltu erityisesti ammattilaisille ja kehittäjille. Se tarjoaa erittäin joustavan ja monipuolisen työkalupakin, jolla voi luoda hyvin räätälöityjä ja monimutkaisiakin verkkosivustoja.

Webflowin käyttö vaatii kuitenkin jonkin verran teknistä osaamista, eikä se ole paras vaihtoehto aloitteleville verkkosivuston rakentajille. Se kuitenkin pitää sisällään kaikki tarvittavat ominaisuudet yrityksen kotisivujen pyörittämiseen.

webflow etusivu
Webflow-kotisivujen etusivu

Näitä ominaisuuksia on esimerkiksi hakukoneoptimoinnin työkalut, varmuuskopiot, muokkaustyökalut, sisällönhallintajäjestelmän, turvallisuuden ja nopeat latausajat.

Digitoimistona me tuotamme vain ja ainoastaan Webflow-kotisivuja. Uskomme, että se on tällä hetkellä tehokkain kotisivujen rakentaja-alusta yrityksille.

Wix

Wix on myös suosittu verkkosivuston rakentamisen alusta. Se on helppokäyttöinen ja tarjoaa laajan valikoiman valmiita teemoja. Se sopii erityisesti pienille yrityksille ja aloitteleville verkkosivuston rakentajille, ketkä haluavat pystyttää edes jonkin näköisen olemassa olon verkkoon.

wix etusivu
Wix-sivun etusivu

Wixin käyttö on kuitenkin erittäin rajoitettua verrattuna muihin alustoihin. Sivujen räätälöitävyys on rajallista. Olet siis käytännössä mallipohjien varassa muokkauksen suhteen.

Squarespace

Squarespace on suunnattu erityisesti luoville ammattilaisille, kuten valokuvaajille ja taiteilijoille. Se tarjoaa tyylikkäitä ja modernin näköisiä teemoja, jotka sopivat erinomaisesti kuvien ja visuaalisten elementtien esittämiseen.

squarespace etusivu

Squarespacen käyttö on myös todella rajoitettua verrattuna esim. Webflow-alustaan. Sen hinta on myös hieman korkeampi verrattuna muihin alustoihin.

Yhteenveto

Vaikka WordPress on suosittu vaihtoehto yrityksen verkkosivuston luomiseen, sen käyttö ei aina ole paras ratkaisu. Turvallisuusongelmat, yhteensopivuusongelmat ja ylläpitokustannukset ovat vain muutamia esimerkkejä haasteista, joita WordPressin käyttö voi aiheuttaa yritykselle.

Yrityksen verkkosivusto on keskeinen osa sen brändiä ja mainetta verkossa. Sivuston tulee erottua kilpailijoista ja vastata yrityksen tarpeita. WordPressin käyttö ei aina ole paras ratkaisu, vaan yrityksen kannattaa harkita myös muita parempia vaihtoehtoja.

Ammattimainen verkkosivusto, joka on suunniteltu huolella yrityksen brändiä ja tavoitteita ajatellen, auttaa yritystä erottumaan kilpailijoistaan ja saavuttamaan tavoitteensa verkossa.

{{blogpost-quote}}

Projekti jo mielessä?
Luodaan se yhdessä
https://www.alecom.fi/blogi/miksi-wordpress-kotisivut-yritykselle-ei-ole-paras-valinta
Aleksi Huusko on verkkosivujen tekijä, graafinen suunnittelija, hakukoneoptimointi ja digimarkkinoinnin asiantuntija, jolla on yli 10 vuoden kokemus alalta.
Tilaa ilmainen uutiskirje
Tilaamalla hyväksyt tietosuojaselosteen.
Kiitos uutiskirjeen tilauksesta!
Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen!
Projekti jo mielessä?
Luodaan se yhdessä