Google My Business - Täydellinen opas yrityksille

Digimarkkinointi
~
5
min lukemisaika
Kirjoittanut
Aleksi Huusko
Julkaistu
4.5.2024
Päivitetty
24.1.2024
Faktat
https://www.alecom.fi/blogi/google-my-business
Google My Business - Täydellinen opas yrityksille
Sisällysluettelo
Example H2
Example H3
Example H4
Example H5
Example H6
Google My Business on ilmainen palvelu, jonka avulla yrityksesi voi parantaa verkkonäkyvyyttään Googlen hakutuloksissa ja Google Mapsissa.

Google My Business, eli lyhyesti GMB, antaa yrityksellesi mahdollisuuden näkyä hakutuloksissa, kun potentiaaliset asiakkaat etsivät tietoa tuotteista tai palveluista lähellä heidän sijaintiaan.

Kyseisen palvelun avulla voit lisätä yrityksesi tietoja, kuten aukioloajat, osoitteen, puhelinnumeron ja verkkosivujen URL-osoitteen.

Yleistä tietoa GMB:stä

Google My Business on tehokas työkalu, jonka avulla yrityksesi voi erottua kilpailijoista ja kasvattaa verkkonäkyvyyttä. Tässä osiossa käsittelemme Google My Business -palvelun perusteita. Vastaamme muunmuassa kysymyksiin: miksi se on tärkeä ja kuinka se toimii.

Mikä on Google My Business?

Google My Business on ilmainen palvelu, joka auttaa yrityksiä parantamaan verkkonäkyvyyttä Google-haussa ja Google Mapsissa. Palvelun avulla voit hallita ja päivittää yrityksesi tietoja, lisätä kuvia ja videoita, vastaanottaa arvosteluja sekä seurata tilastoja.

Miksi Google My Business on tärkeä yritykselle?

Google My Business on tärkeä, koska se antaa yrityksellesi mahdollisuuden näkyä paikallisissa hakutuloksissa, kun potentiaaliset asiakkaat etsivät tietoa tuotteista tai palveluista lähellä heidän sijaintiaan. Palvelun avulla voit myös lisätä tietoa yrityksestäsi, kuten aukioloajat, osoitteen, puhelinnumeron ja verkkosivujen URL-osoitteen.

Kuinka Google My Business toimii?

Google My Business toimii niin, että kun käyttäjä tekee hakukyselyn, joka liittyy paikalliseen yritykseen, Google näyttää paikallisia hakutuloksia, jotka perustuvat käyttäjän sijaintiin.

Google käyttää sijaintitietoja, jotka se saa käyttäjän laitteelta, ja käyttää näitä tietoja näyttääkseen käyttäjille paikallisia hakutuloksia. Näin verkkohakija löytää parhaan ja lähimmän palvelun.

{{blogpost-quote}}

Google My Business -tilin luominen

Tämä osio kattaa kuinka voit luoda Google My Business -tilin, miksi yrityksesi tiedot tulee olla tarkat ja miten voit lisätä kuvia ja videoita.

Rekisteröi Google My Business -tili

Google My Business -tilin luominen on helppoa. Ensimmäiseksi sinun tulee mennä Google My Business -sivustolle ja kirjautua Google-tilillesi. Jos sinulla ei ole Google-tiliä, voit luoda sen samalla sivulla.

Tämän jälkeen sinun tulee syöttää yrityksen nimi ja osoite. Google My Business -palvelu tarkistaa osoitteen, joten varmista, että se on tarkka. Seuraavaksi sinun tulee valita yrityksen toimiala ja lisätä puhelinnumero sekä verkkosivujen URL-osoite.

Google lähettää sinulle postitse varmennuskoodin, jota sinun tulee käyttää profiilin luiomiseksi. Tällä Google haluaa varmistaa sen, että yrityksesi on oikeasti olemassa.

Tarkasta yrityksen tiedot

Yrityksen tietojen tulee olla tarkat ja täydelliset, jotta asiakkaat löytävät yrityksesi helposti ja saavat oikean tiedon. Tarkista, että yrityksen nimi, osoite ja puhelinnumero ovat oikein ja täsmäävät kaikkien verkkosivustojen ja hakemistojen kanssa. Lisäksi voit lisätä yrityksen aukioloajat, palvelut ja tuotteet.

Lisää kuvia ja videoita

Voit lisätä yrityksen kuvia ja videoita Google My Business -profiiliin, jotta asiakkaat saavat paremman kuvan yrityksestäsi. Varmista, että kuvat ja videot ovat korkealaatuisia ja että ne esittävät yritystäsi parhaalla mahdollisella tavalla. Voit lisätä kuvia ja videoita esimerkiksi yrityksesi ulkopuolelta, sisäpuolelta, tuotteista, palveluista ja työntekijöistä.

Sijoita yrityksesi Google Maps-palveluun

Google Maps on erittäin tärkeä, koska se auttaa asiakkaita löytämään yrityksesi helposti. Varmista, että yrityksen tiedot ovat tarkat ja täydelliset, ja että ne ovat yhteneväiset kaikkien hakemistojen kanssa. Lisäksi voit lisätä yrityksen sijainnin kartalle ja käyttää Google My Business -palvelua asiakkaiden arvostelujen vastaanottamiseen.

Lisää erikoistarjouksia ja tapahtumia

Voit lisätä erikoistarjouksia ja tapahtumia Google My Business -profiiliin, jotta asiakkaat saavat paremman kuvan yrityksestäsi ja tietävät, mitä tarjouksia ja tapahtumia on saatavilla. Voit lisätä erikoistarjouksia ja tapahtumia profiiliin kuvan ja tekstin avulla, ja voit määrittää päivämäärän ja ajanjakson, jolloin tarjoukset ovat voimassa.

Google My Business -profiilin optimointi

Tämä osio kattaa Google My Business -profiilin optimoinnin perusteet, miksi se on tärkeää ja kuinka käyttää palvelun eri ominaisuuksia, kuten arvosteluja sekä kysymyksiä ja vastauksia.

Miksi Google My Business -profiilin optimointi on tärkeää?

Google My Business -profiilin optimointi on tärkeää, koska se auttaa parantamaan yrityksen näkyvyyttä hakutuloksissa ja houkuttelemaan potentiaalisia asiakkaita. Voit luoda paremman asiakaskokemuksen ja erottua kilpailijoistaun, kun yrityksen tiedot ovat oikein ja käytät palvelun eri ominaisuuksia, kuten arvosteluja ja kysymyksiä ja vastauksia.

Käytä GMB:n eri ominaisuuksia

Arvostelut ovat tärkeitä, koska ne antavat asiakkaille mahdollisuuden jakaa kokemuksiaan yrityksestäsi ja auttavat muita asiakkaita tekemään päätöksen. Varmista, että vastaat kaikkiin arvosteluihin, sekä positiivisiin että negatiivisiin, ja että vastaukset ovat ammattimaisia ja ystävällisiä.

Kysymykset ja vastaukset ovat myös tärkeitä, koska ne antavat asiakkaille mahdollisuuden saada vastauksia kysymyksiinsä ennen kuin he päättävät käyttää yrityksen palveluja. Varmista, että vastaat kaikkiin kysymyksiin ja että vastaukset ovat selkeitä ja yksityiskohtaisia.

Lisää palvelut ja tuotteet

Voit lisätä palveluja ja tuotteita Google My Business -profiiliin, jotta asiakkaat saavat paremman kuvan yrityksestäsi ja tietävät, mitä palveluja ja tuotteita on saatavilla.

Varmista, että palvelujen ja tuotteiden tiedot ovat kuvattu mahdollisimman tarkasti, ja että ne ovat yhteneväiset kaikkien hakemistojen kanssa.

Asiakaskokemuksen parantaminen

Google My Business -profiilia voi käyttää asiakaskokemuksen parantamiseen monella tapaa. Voit lisätä kuvia ja videoita, vastata arvosteluihin ja kysymyksiin ja vastauksiin, ja lisätä erikoistarjouksia ja tapahtumia. Varmista, että käytät palvelun eri ominaisuuksia, jotta voit tarjota asiakkaille paremman kokemuksen.

Hyödynnä tilastotietoja

Google My Business -palvelu tarjoaa tilastotietoja, jotka auttavat sinua ymmärtämään, miten asiakkaat löytävät yrityksesi ja miten he sitä käyttävät. Voit nähdä, kuinka monta ihmistä on nähnyt yrityksesi tiedot, klikannut yrityksesi verkkosivuille ja paljon muuta.

Tämä tieto auttaa sinua ymmärtämään, miten voit parantaa yrityksesi näkyvyyttä ja tarjota paremman asiakaskokemuksen asiakkaillesi.

{{blogpost-quote}}

Google My Business ja markkinointi

Tässä osiossa käsitellään Google My Business -palvelun käyttöä markkinoinnin välineenä, kuinka käyttää Google Analytics -työkalua ja Google Adsia, sekä sosiaalisen median markkinointia.

Hyödynnä Google My Business -palvelua markkinoinnin välineenä

Google My Business -palvelua voi käyttää markkinoinnin välineenä monella tapaa. Voit lisätä kuvia ja videoita, vastata arvosteluihin ja kysymyksiin ja vastauksiin, ja lisätä erikoistarjouksia ja tapahtumia. Voit myös käyttää Google My Business -palvelua hakukoneoptimointiin ja linkittää palvelun verkkosivuillesi.

Käytä Google Analytics -työkalua analytiikkaan

Google Analytics on ilmainen työkalu, joka auttaa yrityksiä seuraamaan verkkosivustonsa liikennettä ja käyttäytymistä. Voit käyttää Google Analytics -työkalua nähdäksesi, kuinka monet käyttäjät ovat löytäneet yrityksesi Google My Business -profiilin kautta ja kuinka he käyttävät verkkosivustoasi.

Mainosta yritystäsi Google Ads -palvelulla

Google Ads on mainontatyökalu, joka auttaa yrityksiä mainostamaan Google-haussa ja muissa Google-verkoston sivustoissa. Voit käyttää Google Adsia mainostaaksesi yritystäsi ja ohjata käyttäjiä Google My Business -profiiliisi tai verkkosivustoosi.

Sosiaalisen median markkinointi

Sosiaalisen median markkinointi on tärkeä osa yrityksen kasvattamista. Voit käyttää sosiaalisen median markkinointia lisätäksesi yrityksesi näkyvyyttä ja houkutellaksesi uusia asiakkaita.

Voit myös käyttää sosiaalisen median markkinointia mainostamiseen ja käyttää Google My Business -profiilia ohjaamaan käyttäjiä verkkosivustoosi tai sosiaalisen median sivustoillesi.

Yhteenveto

Google My Business on tehokas työkalu, joka auttaa yrityksiä parantamaan näkyvyyttä verkossa ja tarjoamaan paremman asiakaskokemuksen. Palvelun avulla voit lisätä yrityksesi tiedot Google-hakuun ja Google Mapsiin, lisätä kuvia ja videoita, vastata arvosteluihin sekä kysymyksiin ja vastauksiin, lisätä palveluja ja tuotteita, sekä käyttää tilastotietoja yrityksen kehittämiseen.

Google My Business -profiilin optimointi on tärkeää, jotta yritys erottuu kilpailijoista ja houkuttelee potentiaalisia asiakkaita. Palvelun eri ominaisuuksia, kuten arvosteluja ja kysymyksiä ja vastauksia, kannattaa hyödyntää asiakaskokemuksen parantamiseen ja markkinoinnin välineenä.

Lopuksi, Google My Business -palvelun käyttö on yksi tärkeä osa yrityksen markkinointia verkossa. Voit käyttää Google Analytics -työkalua ja Google Adsia yrityksen seuraamiseen ja mainostamiseen, sekä hyödyntää sosiaalisen median markkinointia yrityksen kasvattamiseen.

Yhteenvetona, Google My Business on tärkeä osa yrityksen näkyvyyttä verkossa ja sen käyttöä kannattaa harkita kaikille yrityksille. Palvelun käyttö auttaa parantamaan asiakaskokemusta ja erottumaan kilpailijoista, ja se tarjoaa monia mahdollisuuksia yrityksen kehittämiseen ja markkinointiin.

Projekti jo mielessä?
Luodaan se yhdessä
https://www.alecom.fi/blogi/google-my-business
Aleksi Huusko on verkkosivujen tekijä, graafinen suunnittelija, hakukoneoptimointi ja digimarkkinoinnin asiantuntija, jolla on yli 10 vuoden kokemus alalta.
Tilaa ilmainen uutiskirje
Tilaamalla hyväksyt tietosuojaselosteen.
Kiitos uutiskirjeen tilauksesta!
Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen!
Projekti jo mielessä?
Luodaan se yhdessä