Nettisivut yritykselle - Miksi niiden laadukkuus on tärkeää?

Verkkopalvelut
~
6
min lukemisaika
Kirjoittanut
Aleksi Huusko
Julkaistu
4.5.2024
Päivitetty
24.1.2024
Faktat
www.alecom.fi/blogi/nettisivut-yritykselle
Nettisivut yritykselle - Miksi niiden laadukkuus on tärkeää?
Sisällysluettelo
Example H2
Example H3
Example H4
Example H5
Example H6
Nettisivut ovat yrityksen ensimmäinen ja usein tärkein vuorovaikutuskanava asiakkaiden kanssa. Sivuston tarkoitus on antaa ensivaikutelma yrityksestä ja välittää tärkeitä tietoja yrityksen tarjoamista palveluista sekä tuotteista.

Nettisivut yritykselle ovat suuressa osassa yrityksen digitaalista markkinointia ja ne voivat auttaa lisäämään yrityksen löydettävyyttä sekä brändin tunnettuvuutta.

Siksi on tärkeää, että yrityksen nettisivut ovat laadukkaat, käyttäjäystävälliset, hakukoneoptimoidut ja teknisesti hyvin toteutetut.

Hyvin toteutetut nettisivut parantavat yrityksen mainetta

Yrityksen nettisivut ovat ensimmäinen asia, jonka asiakkaat näkevät yrityksestä. Siksi niiden ulkoasu ja sisältö ovat erittäin tärkeitä yrityksen maineen kannalta.

Hyvin toteutetut nettisivut antavat asiakkaille vaikutelman, että yritys on ammattitaitoinen ja luotettava.

Tämä puolestaan lisää asiakkaiden yleistä uskollisuutta ja luottamusta yritystä kohtaan.

Nettisivut lisäävät yrityksen näkyvyyttä hakukoneissa

Nettisivujen avulla yritys voi parantaa verkkonäkyvyyttä ja lisätä löydettävyyttään hakukoneissa. Näistä hakukoneista suosituin on ehdottomasti Google.

Verkkonäkyvyyden parantaminen tapahtuu optimoimalla sivusto hakukoneiden näkökulmasta parhaalla mahdollisella tavalla ja lisäämällä sivustolle sisältöä, joka on hakukoneystävällistä.

Hakukoneoptimointi eli SEO on tärkeä osa yrityksen verkko- ja digitaalista markkinointia.

Hyvin toteutetut ja hakukonenäkyvyyttä parantavat nettisivut auttavat yritystä näkymään paremmin hakukoneiden tuloksissa.

Tämä lisää mahdollisuuksia enemmän uusia potentiaalisia asiakkaita ja parantaa näin yrityksen liiketoimintaa orgaanisesti.

{{blogpost-quote}}

Laadukkaat nettisivut helpottavat asiakkaiden tietojen etsimistä

Asiakkaat haluavat yrityksiltä tietoa nopeasti ja helposti. Laadukkaat sekä ammattimaiset nettisivut tarjoavat tämän mahdollisuuden asiakkaille.

Selkeästi ja intuitiivisesti suunniteltu sivusto, jossa on tarpeeksi tietoa yrityksen tarjoamista palveluista ja tuotteista, helpottaa asiakkaiden tietojen etsimistä sekä lisää yrityksen uskottavuutta.

Miten valita nettisivut yritykselle?

Valitessaan nettisivut yritykselle, on tärkeää huomioida seuraavat asiat:

Sivuston suunnittelu

Sivuston tulee olla selkeä ja helppokäyttöinen. Sen tulee välittää yrityksen brändikuvaa, sanoma sekä antaa asiakkaalle mielikuva yrityksen toiminnasta heti ensimmäisillä hetkillä.

Kun kilpailutat yrityksen kotisivujen tekemistä, on hyvä ottaa huomioon se, kuinka hyvin yrityksen visuaalinen brändi-ilme otetaan huomioon suunnitteluvaiheessa.

Sisältö

Sisällön tulee olla laadukasta, ajankohtaista ja hakukoneystävällistä. Kun kotisivuja aletaan rakentamaan, on hyvä huomioida myös sisältöstrategia.

Sisältöstrategiassa tulee ottaa huomioon asiat, jotka sivustolla on oltava. Sisältö tulee myös muotoilla verkkovierailijalle mahdollisimman helpoksi.

Tekstien ja otsikoiden lisäksi tulee myös miettiä kuvat sekä videomateriaalit. Kuvat kertovat kuin tuhat sanaa ja videot kertovat kuin tuhat kuvaa.

Hinta

Nettisivujen hinta vaihtelee eri toimittajilta. On tärkeää valita toimittaja, joka tarjoaa laadukkaat nettisivut suunnittelusta kehitykseen.

Ei pidä myöskään unohtaa ylläpidon tarvetta. Lisäksi on hyvä huomioida lisätyökalujen mahdolliset jatkuvat kustannukset.

Näitä voi olla kolmannen osapuolen sovellukset ja integraatiot esimerkiksi chat- tai seurantatyökalut.

Nettisivut ovat yrityksen kasvun ja kehityksen väline

Nettisivut eivät ole ainoastaan yrityksen ensivaikutelman luojia, vaan niiden avulla yritys voi myös kehittyä ja kasvaa digimaailmassa.

Voidaankin kysyä, onko yritys edes olemassa, jos se ei ole löydettävissä digitaalisessa muodossa?

Mikäli yrityksesi on nettisivujen tarpeessa ja haluaa saavuttaa tuloksellista kasvua, ota meihin yhteyttä niin keskustellaan tavoista parantaa näkyvyyttänne verkossa.

{{blogpost-quote}}

Projekti jo mielessä?
Luodaan se yhdessä
www.alecom.fi/blogi/nettisivut-yritykselle
Aleksi Huusko on verkkosivujen tekijä, graafinen suunnittelija, hakukoneoptimointi ja digimarkkinoinnin asiantuntija, jolla on yli 10 vuoden kokemus alalta.
Tilaa ilmainen uutiskirje
Tilaamalla hyväksyt tietosuojaselosteen.
Kiitos uutiskirjeen tilauksesta!
Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen!
Projekti jo mielessä?
Luodaan se yhdessä