Hakusanamainonta - Kasvata myyntiä ja tavoita asiakkaat

Hakusanamainonta eli SEA (Search Engine Advertising) tarkoittaa tekstimainontaa hakukoneissa, jossa mainokset kohdistetaan tietyille avainsanoille. Tämä on erittäin nopea, tehokas ja edullinen tapa saavuttaa digitaalista näkyvyyttä.

hakukoneoptimointi

Miten hakusanamainonta eli SEA toimii?

Luomme jokaiselle yhteystyökumppanillemme kestävää kasvua, joka on mitattavissa sekä selkeää. Yhteystyö kanssamme on vaivatonta, sillä kommunikointi tapahtuu pääsääntöisesti itse ammattilaisen kanssa.

1. Avainsanojen valinta

Yritys valitsee tiettyjä avainsanoja, jotka liittyvät sen tuotteisiin tai palveluihin. Kun käyttäjä hakee näitä avainsanoja verkossa, mainos näytetään käyttäjälle. Mainoksen näyttäminen perustuu yleensä huutokauppaan, jossa mainostaja kilpailee muiden mainostajien kanssa avainsanojen käytöstä. Mainostaja, joka tarjoaa eniten avainsanojen käytöstä, saa näyttää mainoksensa ensimmäisenä käyttäjän hakutuloksissa.

2. Mainosten näkyminen

Kun käyttäjä eli potentiaalinen asiakas klikkaa yrityksesi mainosta, hänet ohjataan yrityksen verkkosivustolle, jossa hän voi tutustua tarkemmin yrityksen tarjoamiin tuotteisiin ja palveluihin. Mainostaja maksaa mainoksesta joko jokaisesta klikkauksesta (CPC) tai näyttökerrasta (CPM). Jokainen avainsana on siis eri hintainen, joka voidaan arvioida ennen kampanjan aloitusta.

3. Seuranta

Hakusanamainonnan tehokkuus perustuu siihen, että mainokset näytetään vain niille käyttäjille, jotka ovat kiinnostuneita kyseisestä aiheesta. Tämä tekee mainonnasta erittäin kohdennettua ja tehokasta. Mainostajan on kuitenkin tärkeää valita oikeat avainsanat ja luoda houkutteleva mainos, jotta se erottuu kilpailijoistaan ja saa mahdollisimman paljon klikkauksia.

4. Optimointi

Hakusanamainonta on erittäin kilpailtu markkinointikanava, ja sen tehokkuus riippuu useista tekijöistä, kuten kilpailun tasosta, avainsanojen hinnasta ja mainoksen laadusta. On tärkeää seurata mainosten tehokkuutta jatkuvasti ja tehdä tarvittaessa muutoksia, jotta mainokset toimivat mahdollisimman hyvin ja tuovat yritykselle parhaan mahdollisen hyödyn.

Miksi hakusanamainonta on tärkeää yrityksesi liiketoiminnalle?

Autamme lukuisia yrityksiä menestymään hakusanamainonnan avulla omassa liiketoiminnassaan. Olemme varmoja myös siitä, että sinun liiketoimintasi tulee kasvamaan.

Löydy hakukoneista

Tavoita juuri ne asiakkaat, jotka etsivät juuri sinun tuotteitasi tai palveluitasi. Ei enää hukkainvestointeja perinteiseen mainontaan.

Nopea ja tehokas

Nopea ja tehokas tapa kasvattaa liikennettä verkkosivuillesi. Hakusanamainonta on yksi nopeimmista tavoista saavuttaa näkyvyyttä.

Skaalautuvuus

Voit kasvattaa mainosbudjettiasi sitä mukaa kun liiketoimintasi kasvaa. Me optimoimme sen aina parhaaksi ja sinun yrityksesi tarpeisiin.

Mittarointi

Näet selkeästi, kuinka mainoksesi suoriutuvat ja mitkä hakusanat tuottavat eniten tuloksia. Meiltä saat jatkuvan raportoinnin kampanjan toimivuudesta.

Kilpailuetu

Oikein toteutettu hakusanamainonta antaa sinulle selvän kilpailuedun toimialasi markkinoilla. Me haluamme kasvaa kanssasi.

Tavoita kohderyhmät

Voimme luoda mainoksia, jotka on suunnattu juuri niille henkilöille, ketkä ovat kiinnostuneita tarjoamistasi tuotteista tai palveluista.

Mitä hakusanamainonta maksaa?

Tarjoamme hakusanamainontaa alkaen hintaan 250€/kk + markkinointibudjetti. Paketista riippuen kampanja sisältää suunnittelun, toteutuksen, seurannan ja optimoinnin.

Perus

Paras paikallisille yrityksille, jotka haluavat päästä alkuun pienellä kuukausibudjetilla.
250€/kk
alv 0%
Avainsanatutkimus
Mainosryhmien määrä 1-4 kpl
Kuukausittainen palaveri
PDF-raportti sähköpostiin

Laatu

Erittäin tuloshalukkaille, jotka haluavat pitkäkestoista ja selvää näkyvyyttä.
1000€/kk
alv 0%
Avainsanatutkimus
Mainosryhmien määrä 9-13 kpl
Kuukausittainen palaveri
PDF-raportti sähköpostiin
Jatkuva optimointi
Mainossivujen luominen

Usein kysytyt kysymykset

Alla listattuna muutamia useimpia kysymyksiä, joita meiltä on kysytty hakusanamainontaan liittyen. Ota meihin rohkeasti yhteyttä, mikäli et löytänyt haluttua vastausta kysymykseesi.

Mitä on hakusanamainonta?

Hakusanamainonta on digitaalisen markkinoinnin muoto, joka perustuu tiettyjen avainsanojen valitsemiseen. Kun käyttäjä hakee näitä avainsanoja verkossa, mainos näytetään käyttäjälle.

Tämä mainos voi olla teksti- tai kuvamainos, ja sen tarkoituksena on houkutella käyttäjä klikkaamaan mainosta ja siirtymään yrityksen verkkosivustolle.

Hakusanamainonta on erittäin tehokas markkinointimenetelmä, koska se mahdollistaa mainosten näyttämisen juuri niille henkilöille, jotka ovat potentiaalisia asiakkaita. Kun käyttäjä etsii tiettyjä avainsanoja verkossa, hän on jo ilmaissut kiinnostuksensa kyseiseen aiheeseen. Tämä tekee hakusanamainonnasta erittäin kohdennettua ja tehokasta markkinointia

Mitkä ovat hakusanamainonnan kustannukset?

Hakusanamainonnan kustannukset riippuvat useista tekijöistä, kuten valituista avainsanoista, kilpailun tasosta, mainoksen laadusta ja budjetista. Hakusanamainonta perustuu yleensä huutokauppaan, jossa mainostaja kilpailee muiden mainostajien kanssa avainsanojen käytöstä. Mainostaja, joka tarjoaa eniten rahaa avainsanojen käytöstä, saa näyttää mainoksensa ensimmäisenä käyttäjän hakutuloksissa.

Hakusanamainonta on yleensä kustannustehokasta markkinointia, koska mainostaja maksaa vain niistä klikkauksista tai näyttökerroista, jotka mainokset saavat. Tämä tarkoittaa, että mainostajan on mahdollista hallita tarkasti mainontaan käytettävää budjettia ja saada siitä paras mahdollinen hyöty.

Hakusanamainonnan hinta vaihtelee avainsanojen mukaan, ja joissain tapauksissa kilpailu tietyistä avainsanoista voi olla hyvin kovaa. Tällöin mainostajan on käytettävä enemmän rahaa saadakseen näkyvyyttä hakutuloksissa.

Hakusanamainonnan kustannukset vaihtelevat yleensä muutamista senteistä euroon per klikkaus tai näyttö. Mainostaja voi määrittää budjetin haluamallaan summalla ja säätää sitä tarvittaessa jatkuvasti.

On tärkeää, että mainostaja seuraa tarkasti hakusanamainonnan kustannuksia ja tekee tarvittaessa muutoksia mainontaan, jotta siitä saadaan paras mahdollinen hyöty irti. Esimerkiksi avainsanojen hinta ja kilpailu voivat muuttua, jolloin mainontaa on tarvittaessa optimoitava uudelleen.

Kaiken kaikkiaan hakusanamainonta voi olla erittäin tehokas ja kustannustehokas markkinointikanava, kun sitä käytetään oikein ja seurataan jatkuvasti.

Miksi hakusanamainontaa kannattaa tehdä?

Hakusanamainonta on erittäin tehokas tapa saada lisää kävijöitä yrityksen verkkosivustolle. Kun yritys valitsee tiettyjä avainsanoja, se voi varmistaa, että sen mainokset näytetään juuri niille käyttäjille, jotka ovat kiinnostuneita kyseisestä aiheesta. Tämä lisää merkittävästi mainoksen tehokkuutta ja parantaa sen mahdollisuuksia saada klikkauksia.

Hakusanamainonta on myös erittäin mitattavaa markkinointia. Mainostaja voi seurata tarkasti, kuinka monta kertaa mainos on näytetty, kuinka monta kertaa se on klikattu ja kuinka monta kertaa se on johtanut myyntiin. Tämä mahdollistaa mainostajan tarkan budjetin hallinnan ja tekee hakusanamainonnasta erittäin kustannustehokkaan markkinointimenetelmän

Miten Hakusanamainonta toimii?

Hakusanamainonta toimii siten, että yritys valitsee tiettyjä avainsanoja, jotka liittyvät sen tuotteisiin tai palveluihin. Kun käyttäjä hakee näitä avainsanoja verkossa, mainos näytetään käyttäjälle. Mainoksen näyttäminen perustuu yleensä huutokauppaan, jossa mainostaja kilpailee muiden mainostajien kanssa avainsanojen käytöstä. Mainostaja, joka tarjoaa eniten rahaa avainsanojen käytöstä, saa näyttää mainoksensa ensimmäisenä käyttäjän hakutuloksissa.

Kun käyttäjä klikkaa mainosta, hän ohjataan yrityksen verkkosivustolle, jossa hän voi tutustua yrityksen tarjoamiin tuotteisiin ja palveluihin. Mainostaja maksaa mainoksesta joko jokaisesta klikkauksesta (CPC) tai näyttökerrasta (CPM).

Hakusanamainonnan tehokkuus perustuu siihen, että mainokset näytetään vain niille käyttäjille, jotka ovat kiinnostuneita kyseisestä aiheesta. Tämä tekee mainonnasta erittäin kohdennettua ja tehokasta. Mainostajan on kuitenkin tärkeää valita oikeat avainsanat ja luoda houkutteleva mainos, jotta se erottuu kilpailijoistaan ja saa mahdollisimman paljon klikkauksia.

Hakusanamainonta on erittäin kilpailtu markkinointikanava, ja sen tehokkuus riippuu useista tekijöistä, kuten kilpailun tasosta, avainsanojen hinnasta ja mainoksen laadusta. On tärkeää seurata mainosten tehokkuutta jatkuvasti ja tehdä tarvittaessa muutoksia, jotta mainokset toimivat mahdollisimman hyvin ja tuovat yritykselle parhaan mahdollisen hyödyn.

Miten hakusanamainontaa tehdään?

Hakusanamainonta koostuu useasta eri vaiheesta, jotka on toteutettava huolellisesti, jotta mainonta on tehokasta sekä tuottaa toivottuja tuloksia.

  1. Tavoitteiden asettaminen ja avainsanojen valinta: Ensimmäinen vaihe on määritellä tavoitteet ja valita oikeat avainsanat. Tavoitteet voivat liittyä esimerkiksi myyntiin, liidien keräämiseen tai brändin tunnettuuden kasvattamiseen. Avainsanat valitaan sen perusteella, mitkä avainsanat ovat tärkeitä yrityksen liiketoiminnan kannalta ja millä avainsanoilla kilpailu on vähäisempää.
  2. Mainoksen luominen: Seuraava vaihe on luoda mainos, joka houkuttelee käyttäjiä klikkaamaan mainosta ja siirtymään yrityksen verkkosivustolle. Mainoksen tulisi sisältää vahva kutsu-toiminta ja olla selkeästi liitetty valittuihin avainsanoihin.
  3. Kampanjan käynnistäminen: Kun mainokset on luotu, on aika käynnistää kampanja. Kampanjan käynnistämiseen kuuluu budjetin määrittäminen, mainosten jakeluajan määrittäminen ja mainosten näyttämisen kohderyhmän määrittäminen.
  4. Mainosten seuranta ja optimointi: Kun kampanja on käynnissä, on tärkeää seurata mainosten tehokkuutta ja tehdä tarvittaessa muutoksia. Tämä voi sisältää avainsanojen vaihtamista, mainosten päivittämistä tai kohderyhmän muuttamista.
  5. Analysointi ja raportointi: Lopuksi on tärkeää analysoida kampanjan tuloksia ja raportoida niistä. Tämä auttaa mainostajaa ymmärtämään, mitkä mainokset toimivat parhaiten ja millä alueilla on parantamisen varaa.

Yllä mainitut vaiheet ovat yleisesti ottaen tarpeellisia tehokkaan hakusanamainonnan toteuttamisessa. On kuitenkin tärkeää huomata, että jokainen kampanja on erilainen, ja sen toteutus riippuu yrityksen tarpeista ja tavoitteista.

Miten määritellä hakusanamainonnan budjetti?

Hakusanamainonnan kuukausibudjetin määrittäminen voi olla haastavaa, sillä se riippuu monista tekijöistä, kuten kampanjan tavoitteista, toimialasi kilpailusta, avainsanojen hinnasta ja mainosten tehokkuudesta.

Yleisesti ottaen on suositeltavaa aloittaa hakusanamainonta pienellä budjetilla ja nostaa sitä asteittain, kun mainonnan tehokkuus on saatu varmistettua. Kuukausibudjetin määrän voi arvioida esimerkiksi tavoitellun liikevaihdon, asiakashankintakustannuksen (CAC) tai konversioprosentin perusteella. Tähän oiva työkalun on Google Keyword Planner.

Käytännössä hakusanamainonnan kuukausibudjetin määrä voi vaihdella muutamasta sadasta eurosta useisiin tuhansiin euroihin riippuen yrityksen liiketoiminnan laajuudesta. Pienemmät yritykset saattavat käyttää muutamia satoja euroja kuukaudessa, kun taas suuremmat yritykset voivat käyttää helposti useita tuhansia euroja kuukaudessa.

On tärkeää seurata budjettia jatkuvasti ja tehdä tarvittaessa muutoksia mainonnan kustannusten optimoimiseksi. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi avainsanojen vaihtamista tai mainosten päivittämistä parempiin.

Yrityksen on myös tärkeää pitää mielessä, että hakusanamainonta on vain yksi osa markkinointistrategiaa. On tärkeää jakaa budjettia eri markkinointikanavien kesken, jotta kaikki kanavat saavat riittävästi resursseja. Näin yrityksen markkinointi on kokonaisvaltaista ja laajaa.

Projekti jo mielessä?
Luodaan se yhdessä