GA4: Universal Analytics korvaava analytiikkatyökalu

Jaa kirjoitus
ga4
Sisällysluettelo
Example H2
Example H3
Example H4
Example H5
Example H6
GA4 (Google Analytics 4) on Google Analyticsin uusi versio, joka korvaa Universal Analyticsin.

Tässä artikkelissa käymme läpi GA4:n tuomat 12 merkittävää muutosta, jotka vaikuttavat analytiikkatyökalun käyttöön ja hyödyntämiseen.

1. Käyttäjäkeskeinen seuranta

Uusi seurantatapa

GA4 keskittyy entistä enemmän käyttäjäkeskeiseen seurantaan. Tämä tarkoittaa, että eri laitteiden ja sessioiden välillä tapahtuvaa käyttäytymistä seurataan yhdenmukaisemmin.

ga4 käyttäjäkeskeinen seuranta
GA4:n käyttäjäkeskeinen seuranta

2. Tapahtumapohjainen seuranta

Tapahtumat korvaavat sivulataukset

Toisin kuin Universal Analytics, GA4:ssä seuranta perustuu tapahtumiin, kuten klikkauksiin, lomakkeiden lähetyksiin ja sivulatauksiin. Tämä mahdollistaa tarkemman käyttäjäkokemuksen analysoinnin.

3. Parannettu raportointi

Yksityiskohtaisemmat raportit

GA4 tarjoaa entistä yksityiskohtaisempia raportteja käyttäjien käyttäytymisestä, demografiasta ja laitteista. Tämä auttaa ymmärtämään käyttäjäkuntaa paremmin ja kohdistamaan markkinointitoimenpiteitä tehokkaammin.

4. AI-pohjaiset oivallukset

Analytiikan automatisointi

Google Analytics 4 hyödyntää tekoälyä ja koneoppimista tarjotakseen automaattisia oivalluksia ja suosituksia. Tämä auttaa tunnistamaan trendejä ja mahdollisuuksia nopeammin.

5. Kohderyhmien luominen ja hallinta

Personoidut segmentit

GA4 mahdollistaa entistä tarkempien kohderyhmien luomisen ja hallinnan. Voit luoda personoituja segmenttejä käyttäjien käyttäytymisen, demografisten tietojen ja muiden tekijöiden perusteella. Tämä auttaa kohdistamaan markkinointia tehokkaasti eri kohderyhmille.

6. Monikanavainen attribuutio

Maksimaalinen näkyvyys markkinointikanavien tehokkuuteen

GA4:n monikanavainen attribuutio tarjoaa kattavan näkymän eri markkinointikanavien tehokkuuteen. Tämä auttaa optimoimaan markkinointistrategiaa ja resurssien käyttöä.

ga4 monikanavainen attribuutio
GA4:n monikanavainen attribuutio

7. Yksityisyyden huomioiminen

GDPR:n ja muiden säännösten noudattaminen

GA4 on suunniteltu ottamaan huomioon yksityisyyssäännökset, kuten GDPR ja CCPA. Työkalu tarjoaa paremmat valmiudet käyttäjien tietojen käsittelyyn ja yksityisyydensuojaan liittyvien vaatimusten noudattamiseen.

8. BigQuery-integraatio

Tehokas tietojen analysointi

GA4:n ja BigQueryn integraatio mahdollistaa entistä tehokkaamman tietojen analysoinnin ja raportoinnin. Voit hyödyntää BigQueryn tehokasta tietokantaa ja analytiikkaa GA4:n tietojen kanssa.

9. Paranneltu mobiilisovellusten seuranta

Yhtenäinen seuranta mobiilisovelluksille ja verkkosivuille

GA4 tarjoaa paranneltua seurantaa mobiilisovellusten käytölle. Voit seurata sekä verkkosivujen että mobiilisovellusten käyttäjäkokemuksia yhdellä työkalulla.

10. Reaaliaikainen raportointi

Nopea reagointi käyttäjäkäyttäytymiseen

GA4:n reaaliaikainen raportointi tarjoaa ajantasaisen näkymän käyttäjien toimintaan sivustolla. Tämä mahdollistaa nopean reagoinnin muutoksiin ja trendeihin sekä tehokkaan testauksen ja optimoinnin.

11. Parannettu käyttöliittymä

Intuitiivinen ja helppokäyttöinen

GA4:n käyttöliittymä on suunniteltu olemaan entistä intuitiivisempi ja helppokäyttöisempi. Tämä nopeuttaa työskentelyä ja tekee analytiikan hyödyntämisestä vaivattomampaa.

12. Joustavuus ja muokattavuus

Räätälöity analytiikka

GA4 tarjoaa joustavuutta ja muokattavuutta, jotta voit mukauttaa analytiikan tarpeidesi mukaan. Voit luoda omia raportteja, seurantakoodeja ja tapahtumia, joiden avulla saat juuri sinulle oleellista tietoa.

Yhteenveto

Yhteenvetona GA4 tarjoaa monipuolisempia ja tehokkaampia ominaisuuksia kuin Universal Analytics. Sen avulla voit seurata käyttäjäkokemuksia entistä tarkemmin, luoda räätälöityjä kohderyhmiä ja saada parempaa näkyvyyttä markkinointikanavien tehokkuuteen.

Yksityisyydensuoja ja tietosuojasäännösten noudattaminen on myös huomioitu GA4:n suunnittelussa. Integroimalla GA4:n muihin työkaluihin, kuten BigQueryyn, voit hyödyntää tehokasta analytiikkaa ja tehostaa markkinointistrategiaasi.

GA4:n avulla yrityksesi voi saavuttaa entistä parempia tuloksia markkinoinnissa ja asiakaskokemuksen kehittämisessä. Nyt onkin hyvä aika päivittää analytiikkatyökalusi GA4:ään ja aloittaa sen hyödyntäminen yrityksesi kasvun edistämiseksi.

Lähetä ilmainen tarjouspyyntö
Lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteen ja uutiskirjetilauksen.
Kiitos mielenkiinnosta palveluitamme kohtaan! Olemme sinuun yhteydessä parin arkipäivän kuluessa!
Hups! Jotain meni vikaan. Yritä uudelleen!
Jaa tämä kirjoitus
https://www.alecom.fi/blogi/ga4-universal-analytics-korvaava-analytiikkatyokalu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Tilaamalla hyväksyt tietosuojaselosteen ja uutiskirjeen tilaamisen.
Kiitos tilaamisesta!
Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen!
Projekti jo mielessä?
Luodaan se yhdessä