Kotisivujen ylläpito - Jatkokehitys ja päivittäminen

Kotisivujen ylläpito on tärkeää yrityksen digitaaliselle läsnäololle. Jatkuvalla huolenpidolla ja päivittämisellä varmistamme yrityksesi sivuston toiminnallisuuden, mikä houkuttelee uusia asiakkaita.

kotisivujen ylläpito

Miksi kotisivujen ylläpito on tärkeää yrityksille?

Kotisivut ovat yrityksen tai yksityishenkilön digitaalinen käyntikortti, jonka avulla voidaan esitellä tuotteita, palveluita tai jakaa tietoa.

Kotisivujen ylläpidon tärkeys korostuu erityisesti nykypäivänä, jolloin yhä useammat asiakkaat käyttävät internetiä tietojen etsimiseen tai ostopäätösten tekemiseen.

Nettisivujen toimivuus ja suorituskyky on taattu

Kotisivujen ylläpidolla varmistetaan, että sivusto toimii moitteettomasti ja latautuu nopeasti. Verkkosivujen nopeus on erityisen tärkeää, sillä hitaasti latautuvat sivut voivat ajaa kävijät pois sivustolta. Nopeiden kotisivujen avulla voidaan myös parantaa käyttäjäkokemusta ja saada asiakkaat viihtymään pidempään sivustolla.

Hakukoneoptimointi ja kävijämäärien kasvattaminen

Päivitetty sisältö auttaa parantamaan sivuston hakukonenäkyvyyttä ja -optimointia. Hakukoneoptimointi on prosessi, jonka avulla sivusto pyritään saamaan näkymään mahdollisimman korkealla hakutuloksissa. Tämä auttaa kasvattamaan kotisivujen kuukausittaisia kävijämääriä orgaanisesti.

Ajankohtainen sisältö ja asiakkaiden sitouttaminen

Sivujen päivittäminen auttaa pitämään sisällön ajankohtaisena ja kiinnostavana asiakkaille. Asiakkaat pysyvät kiinnostuneina ja palaavat sivustolle uudelleen, kun sivustolla on tuoreita uutisia ja tarjouksia. Ajankohtainen sisältö auttaa myös parantamaan kävijöiden kokemusta ja voi johtaa parempiin myyntituloksiin.

Mistä kotisivujen ylläpito koostuu?

Yrityksen verkkosivujen jatkuva hoitaminen on välttämätöntä niiden toimivuuden ja turvallisuuden takaamiseksi. Kotisivujen ylläpidon tärkeimmät osa-alueet voidaan jakaa kahteen pääluokkaan: sisällön hallintaan ja tekniseen tukeen.

Sisällön hallinta

Sisällön hallinnalla tarkoitetaan kotisivujen sisällön ylläpitoa ja päivitystä. Tämä kattaa sivuston sisällön tarkistamisen ja päivittämisen sekä uusien sisältöjen lisäämisen sivustolle. Sisällön hallintaan kuuluu myös sisällön järjestäminen ja kategorisointi. Näin kävijät löytävät tarvitsemansa tiedon nopeasti ja helposti.

Sisällön optimointi hakukoneille on myös tärkeä osa sisällön hallintaa. Hakukoneoptimointi auttaa sivustoasi nousemaan korkeammalle hakutuloksissa, jolloin ne ovat helpommin löydettävissä, mikä taas tuo enemmän kävijöitä sivustollesi. Tärkeitä hakukoneoptimoinnin osa-alueita ovat muun muassa otsikot, metakuvaukset, avainsanat, ulkoiset linkitykset ja nettisivuston latausnopeus.

Tekninen tuki

Tekninen tuki kattaa kaiken sen, mikä liittyy sivuston tekniseen toimivuuteen. Tämä sisältää esimerkiksi tarvittavien lisäosien päivitykset ja ylläpidon, verkkosivuston virheiden seurannan ja korjauksen sekä lomakkeiden toiminnan varmistamisen. Tekninen tuki on erittäin tärkeä osa kotisivujen ylläpitoa, sillä se varmistaa nettisivujen jatkuvan toimivuuden.

Yleiset päivitykset ja ylläpidot ovat teknisen tuen tärkeimpiä tehtäviä. Teknisellä tuella varmistamme sivuston nopeuden ja toimivuuden. Ongelmatilanteiden seuranta ja korjaus tarkoittaa niiden toiminnan valvontaa ja mahdollisten virheiden korjaamista. Lomakkeiden toiminnan varmistamisella varmistamme, että käyttäjät voivat lähettää lomakkeita sivustolta ilman sen suurempia ongelmia.

Kotisivujen ylläpidon ulkoistamisen hyödyt

Hyvin ylläpidetyt kotisivut houkuttelevat asiakkaita ja vahvistavat yrityksen mainetta. Sivuston ylläpitäminen on kuitenkin aikaa vievää ja teknisesti haastavaa. Sen hoitaminen itse voi viedä huomion pois yrityksesi ydinliiketoiminnasta. Kotisivujen ylläpidossa monia etuja:

 1. Vapauttaa yrityksen aikaa keskittymään omaan liiketoimintaan
 2. Varmistaa jatkuvan toimivuuden ilman häiriötekijöitä
 3. Tekninen tuki on aina saatavilla ongelmatilanteissa
 4. Kustannukset edullisempia kuin sisäisellä ylläpitotiimillä
 5. Asiantuntijoiden laaja osaaminen käytettävissä

Resurssien säästäminen

Nettisivujen ylläpitäminen vaatii paljon aikaa ja vaivaa. Tämä voi viedä keskittymisen pois yrityksesi ydinliiketoiminnasta.

Yrityksen oma henkilökunta voi käyttää tunteja päivittäin sivuston päivittämiseen ja teknisten ongelmien ratkaisuun, mikä voi vaikuttaa negatiivisesti yrityksen tuottavuuteen ja kasvuun.

Ulkoistamalla kotisivujen ylläpidon yritys voi vapauttaa kallisarvoisia resursseja ja keskittyä oman liiketoiminnan harjoittamiseen.

Jatkuva toimivuus

Ulkoistettu nettisivujen ylläpito varmistaa, että kotisivusto toimii jatkuvasti ilman häiriöitä. Asiantuntijat seuraavat sivuston toimintaa jatkuvasti ja reagoivat nopeasti mahdollisiin ongelmiin.

He myös varmistavat, että latausnopeudet ovat nopeita, verkkosivuston turvallisuus on kunnossa ja tietoturva-aukot ovat minimissä.

Saatavilla oleva tuki

Ulkoistettujen asiantuntijoiden käyttäminen verkkosivujen ylläpidossa tarkoittaa myös nopeampaa teknistä tukea. Kun yrityksellä on teknisiä ongelmia kotisivujen kanssa, ulkoistetut asiantuntijat ovat käytettävissä nopeasti ja heillä on tarvittavat taidot ratkaista ongelma.

Tämä minimoi nettisivuston seisokit ja häiriöt, jotka voivat vaikuttaa negatiivisesti yrityksen maineeseen sekä tuottavuuteen.

Ulkoistettu ylläpitotiimi edullisempaa

Ulkoistetun kotisivujen ylläpidon palvelun kustannukset ovat usein edullisempia kuin sisäisen asiantuntijatiimin palkkaaminen. Ulkoistetut asiantuntijat tarjoavat kattavan ylläpitopalvelun kiinteähintaisella kuukausimaksulla, joka sisältää kaikki tarvittavat palvelut.

Yritys voi siis ennakoida kustannuksensa paremmin ja säästää samalla rahaa verrattuna siihen, että se ylläpitäisi kotisivujaan itse tai palkkaisi siihen omia osaajia.

Mitä kotisivujen ylläpito maksaa?

Jatkuva kotisivujen ylläpitäminen ja kunnossapito varmistaa, että verkkosivut ovat ajan tasalla ja toimivat sujuvasti. Kysymys kuuluu, mihin hintaan yritys saa ylläpidetyt kotisivut?

Perus
Soveltuu parhaiten yrityksille, jotka haluaa huolettoman kotisivujen ylläpidon. Tekninen tuki auttaa aina tarvittaessa, mikäli ongelmia syntyy sivuston kanssa.
100€/kk
alv 0%
Sisältää:
Tukipyynnöt (max. 2h / kk)
Sisällön päivittäminen
Pienet sivuston muokkaustyöt
Sisällöntuotanto (1 sivu / kk)
Lähetä tarjouspyyntö
Laaja
Tarkoitettu keskisuurille ja isommille yrityksille, jotka tarvitsevat jatkuvaa päivittämistä ja tukea kotisivujensa kanssa. Oma asiantuntija on aina saatavilla.
300€/kk
alv 0%
Sisältää:
Jatkuva tuki (8h/kk)
Sisällön päivittäminen
Suuret sivuston muokkaustyöt
Sisällöntuotanto (2 sivua / kk)
Nopeusoptimointi
Kuukausittainen raportti
Konversio-optimointi
Oma asiantuntija
Lähetä tarjouspyyntö

Usein kysyttyä kotisivujen ylläpidosta

Alla listattuna muutamia useimpia kysymyksiä, joita meiltä on kysytty kotisivujen ylläpitoon liittyen. Ota meihin rohkeasti yhteyttä, mikäli et löytänyt haluttua vastausta kysymykseesi.

Mikä on paras tapa varmistaa kotisivujen turvallisuus?

Nettisivujen turvallisuuden varmistaminen on erittäin tärkeää yritykselle. Varsinkin jos käytät sivustoa yrityksenäsi tai henkilökohtaisena blogina. Tässä muutamia vinkkejä, joilla voit parantaa sivustosi turvallisuutta:

 • Asenna SSL-sertifikaatti sivustollesi. Tämä salaa tiedonkulun käyttäjän ja verkkosivun välillä, mikä tekee sivustojen käytöstä turvallisempaa.
 • Päivitä sivustosi ohjelmistot ja liitännäiset säännöllisesti. Tämä auttaa estämään tietoturva-aukkojen syntymistä.
 • Käytä vahvoja salasanoja ja vaihda niitä säännöllisesti. Älä käytä samaa salasanaa useammassa kuin yhdessä paikassa.
 • Käytä suojattua palvelinta ja hyvämaineista hosting-palvelua. Suojattu palvelin ja hyvämaineinen hosting-palvelu auttavat estämään sivustosi tietoturvaongelmia.

Onnistuuko ylläpitäminen itse vai tarvitsenko ulkoista apua?

Tämä riippuu tietotaidoistasi ja siitä, kuinka paljon aikaa sinulla on käytettävissä. Jos sinulla on tarvittavat taidot ja haluat säästää rahaa, kykenet päivittämään sivustosi myös itse.

Mutta jos sinulta puuttuu taidot ja aika, kannattaa harkita ulkoistettua ylläpitopalvelua. Ulkoistettu ylläpitopalvelu auttaa sinua pitämään sivustosi turvallisena ja ajantasalla.

Mikä on ylläpidettyjen kotisivujen hinta?

Ylläpidettyjen kotisivujen hinta kuukaudessa määräytyy monesta eri tekijästä, kuten sivuston koosta, ominaisuuksista, kävijämääristä ja tarpeista.

Jokaisen yrityksen tarpeet ovat erilaiset, ja siksi hinta määritellään yleensä tapauskohtaisesti. Jotkut yritykset voivat tarvita vain vähän ylläpitoa, kun taas toisille se voi olla laajempi projekti.

Onko sopimus toistaiseksi voimassa olevana?

Monet nettisivujen ylläpitoa tarjoavat yritykset tekevät toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että palvelu jatkuu niin kauan kuin asiakas maksaa siitä kuukausittaisen maksun.

Toisaalta, joillakin palveluntarjoajilla on myös määräaikaisia sopimuksia, joissa asiakas sitoutuu ylläpitoon tietyn ajanjakson ajan.

Me teemme vain toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia. Olet aina vapaa irtisanomaan sopimuksen kuukauden irtisanomisajalla.

Mitä teen jos nettisivut kaatuu tai tulee teknisiä ongelmia?

Jos sivustosi kaatuu tai kohtaa teknisiä ongelmia, ensimmäinen asia, jonka sinun pitäisi tehdä, on selvittää ongelman syy. Jos et pysty selvittämään ongelman syytä, voit kysyä apua hostaus-palveluntarjoajalta tai tekniseltä tukitiimiltäsi.

Tässä muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua välttämään teknisiä ongelmia:

 • Päivitä sivustosi säännöllisesti. Sivustosi päivittäminen auttaa estämään tietoturvaongelmia ja muita teknisiä ongelmia.
 • Tee varmuuskopioita sivustostasi säännöllisesti. Varmuuskopioita sivustosta voidaan käyttää palauttamaan sivusto, jos se kaatuu tai kohtaa muita teknisiä ongelmia.

Kuinka usein yritykseni kotisivustoa tulisi päivittää?

Kotisivujen päivittäminen on tärkeää, sekä käyttäjäkokemuksen, että hakukoneoptimoinnin kannalta. Sivustoa tulisi päivittää säännöllisesti eli vähintään kerran kuukaudessa.

Säännöllinen päivittäminen auttaa pitämään verkkovierailijat kiinnostuneina ja pitää nettisivujen sisällön ajantasalla. Jos sivustosi on esimerkiksi uutissivusto tai blogi, päivittämistä kannattaa tehdä useita kertoja viikossa.

Miten voin tarkistaa sivustoni hakukoneoptimoinnin?

Hakukoneoptimointi on tärkeä osa verkkosivuston ylläpitoa, koska se auttaa sivustoasi näkymään korkeammalla hakukonetuloksissa.

Voit tarkistaa sivustosi hakukoneoptimoinnin käyttämällä erilaisia SEO-työkaluja, jotka auttavat sinua tunnistamaan parannettavia alueita.

Tässä muutamia vinkkejä:

 • Käytä Google Search Consolea. Google Search Console on ilmainen työkalu, joka auttaa sinua tarkistamaan sivustosi suorituskyvyn hakutuloksissa. Pääset näkemään miten sivustosi näkyy hakukonetuloksissa ja mitä parannettavaa siinä on.
 • Analysoi sivustosi avainsanat. Voit käyttää avainsanatyökaluja, kuten Google Keyword Planneria, tunnistaaksesi avainsanat, jotka liittyvät sivustosi sisältöön. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, mitkä avainsanat houkuttelevat eniten liikennettä sivustollesi.
 • Tarkista sivustosi nopeus. Sivustosi nopeus on tärkeä tekijä hakukoneoptimoinnissa. Kykenet hyödyntämään erilaisia työkaluja, kuten Googlen PageSpeed Insights, tarkistaaksesi sivustosi nopeuden ja tunnistamaan parannettavia alueita.

Mitä eri ylläpitopaketteja on olemassa?

Ylläpitopalveluita tarjoavat yritykset tarjoavat yleensä erilaisia hintapaketteja, joista valita. Näitä ovat yleensä peruspaketti, keskitason paketti ja edistynyt paketti.

Peruspaketti voi sisältää esimerkiksi kotisivuston jatkuvia päivityksiä, lisäosien päivitykset ja varmuuskopioinnin, kun taas edistynyt paketti voi sisältää lisäominaisuuksia, kuten hakukoneoptimointia ja analytiikkaa.

Miksi ylläpidosta kannattaa maksaa joka kuukausi?

Säännöllinen kunnossapito pitää nettisivut turvallisena, sisällön päivitettynä ja toiminnallisuuden kunnossa. Nämä osa-alueet parantavat käyttäjäkokemusta ja auttaa pitämään sivuston ajan tasalla.

Kuinka lisään uutta sisältöä sivustolleni?

Uusien sisältöjen lisääminen sivustollesi on tärkeää pitääkseen kävijät kiinnostuneina ja parantaakseen sivustosi suorituskykyä hakukonetuloksissa.

Voit lisätä uusia sisältöjä sivustollesi helposti seuraavilla tavoilla:

 • Kirjoita uusia blogeja tai artikkeleita sivustollesi. Uusien blogien tai artikkeleiden kirjoittaminen auttaa pitämään sivustosi ajantasalla ja houkuttelee kävijöitä.
 • Lisää kuvia ja videoita sivustollesi. Kuvat ja videot voivat auttaa pitämään kävijät kiinnostuneina ja lisätä sivustosi houkuttelevuutta.
 • Luo infografiikkaa. Infografiikat ovat visuaalisesti houkuttelevia ja auttavat jakamaan tietoa helposti.
 • Järjestä kilpailuja tai kampanjoita. Kilpailut ja kampanjat voivat auttaa sitouttamaan kävijöitä ja houkuttelemaan uusia kävijöitä sivustollesi.

Lisäksi on tärkeää varmistaa, että uudet sisällöt ovat laadukkaita ja kiinnostavia kävijöille. Noudata SEO-periaatteita, kuten otsikointia, avainsanojen käyttöä ja metatietojen optimointia, varmistaaksesi, että uudet sisällöt ovat hakukoneystävällisiä ja houkuttelevia kävijöille.

Projekti jo mielessä?
Luodaan se yhdessä